Diari d’anna frank

Portada de Diari d’anna frank

Sinopsis de Diari d’anna frankAquesta és l’edició terminante del cèlebre Diari d’Anne Frank. El seu text extensa en una quarta part les edicions anteriors i ofereix una visió completa i fidedigna de la horrible odissea viscuda durant la Segona Guerra Mundial per la família Frank

Un testimoni únic sobre l’horror i la barbàrie nazi,

i sobretot sobre els sentiments i les experiències

viscudes per una nia jueva reclosa amb la seva

família per fugir de l’Holocaust

Després de la invasió d’Holanda, els Frank, comerciants jueus alemanys emigrats a Amsterdam el 1933, es van amagar de la Gestapo en una mansarda connectada a l’edifici on el pare de l’Anne tenia les seves oficines. Eren vuit presentes i van romandre-hi recloses des del juny de 1942 fins a l’agost de 1944. En aquell lloc i en les més precàries condicions, l’Anne, una nena de tretze anys, va escriure el seu esgarrifós Diari: un testimoni únic en el seu gènere sobre l’horror i la barbàrie nazis, i sobre els sentiments i les experiències que van viure ella mateixa i els seus acompanyants. L’Anne va morir al camp de Bergen-Belsen al març de 1945. El seu Diari no morirà mai.

«D’entre tots els qui, al llarg de la història, han parlat en nom de la dignitat humana en temps de sofriment i mort, no hi ha cap veu amb més pes que la de l’Anne Frank.»

John F. Kennedy