Barça, 110 anys fent història (2010)

Portada de Barça, 110 anys fent història  (2010)

Sinopsis de Barça, 110 anys fent història (2010)La història del millor club del món

De Gamper a Messi, de la Bonanova al Camp Nou. Més de ciento diez anys d’història en blau i grana explicada per periodistes i historiadors de reconegut prestigiLa història del Futbol Club Barna des dels inicis fins a l’actualitat en un sol volum, una obra indispensable i, des de fa anys, reclamada pel soci i seguidor del Barça. Estructurat en dotze capítols, el llibre relata la cronologia de l’entitat exposant, amb tot rigor i amb les aportacions més novedoses que els investigadors han realitzat en els darrers anys, els aspectes claus per entendre la trajectòria esportiva i la transcendència social del club. Un llibre absolutament actualitzat que permetrà també rememorar els grans èxits de l’any dos mil nueve. Amb nombroses fotografies inèdites i estadístiques històriques en un annex reportaje.

Juntament amb el relat primordial de cada època, en todos y cada capítol s’inclouen inserts especials on s’amplien aspectes complementaris per entendre la història del Barça.

El llibre fa un recorregut pels orígens de l’entitat fins a la consolidació del club; la primera edat d’or als anys vint; del leimotiv “esport i ciutadania” durant la República al futbol en guerra; de la salvació del club als nous èxits; Kubala i la construcció del Camp Nou; els difícils anys seixanta; l’impacte de Johan Cruyff i la transició cap a la democràcia; de Basilea al motí de l’Hesperia; el Dream Team i la primera Copa d’Europa; la celebració d’un club centenari fins a l’època actual, amb els majors èxits de la història, i la consolidació com més que un club al món.

Coedició amb el FC Barna.Autors

Sota la direcció de Carles Santacana, els diferentes capítols del llibre han estat redactats per historiadors i periodistes experts en el FC Barcelona: Ramon Alquézar, Antoni Bassas, Jordi Finestres, Xavier G. Luque, Xavier Pujadas, Carles Santacana, Josep M. Solé i Sabaté, Josep Termes, Manuel Tomàs i Joan Villarroya.